In de media

24 september 2008
huis aan huis Leeuwarden


Nostalgisch
LEEUWARDEN - Diana van Ophemert rijdt sinds vorige week trots door haar stad. In een kleine ijscowagen.
Van Ophemert verkoopt echt Italiaanse ijs, in hoorntjes en bakjes.

De witte Fiat 900 uit 1979 tuft vrolijk door de straten; onmiskenbaar herkenbaar aan het vrolijke melodietje dat uit de luidsprekers schalt.
,,Het is helemaal te gek, dit werk", zegt de 46-jarige Leeuwardense. ,,Toen ik het autootje twee weken geleden zag, was ik verkocht. Ik heb een beetje nostalgie in de straten teruggebracht."
nostalgische ijsbus
Diana van Ophemert wilde altijd al zelf ijs verkopen. Een langgekoesterde wens kwam dus uit.
,,Toen ik een jaar of achttien was, had mijn beste vriendin in Arnhem een ijssalon. Ze was met een Italiaanse ijsmaker getrouwd." Maar de vriendinnen verloren elkaar uit het oog het contact verwaterde.
Van Ophemert vertrok naar Leeuwarden en begon een webwinkeltje in decoratie & geschenken. Ze ging als projectleidster bij een schoonmaakbedrijf aan de slag.

Onlangs kreeg Van Ophemert een telefoontje uit Arnhem. Het waren de dochters van haar oude vriendin. Ze hadden haar via het internet opgespoord en vertelden Van Ophemert dat haar vriendin vier jaar geleden overleden was.
,,Dat was heel erg om te horen natuurlijk." De Leeuwardense zocht contact met de weduwnaar, de Italiaanse ijsmaker. Die vertelde haar dat de ijscowagen erfenis van zijn vrouw er nog was . Maar daar ging van Ophemert toen niet op in. Er ging toch nog half jaar overheen
Het idee om ijs te gaan verkopen was aangewakkerd en liet Van Ophemert niet meer los. Ze onderhield contact met de weduwnaar, ging een dagje mee ijs verkopen en was meteen verkocht.

Via-via kwam ze daarna in contact met een man die een oude Fiat 900 te koop aanbood. Dat was acht maanden geleden. Van Ophemert kocht de auto en regelde de vergunningen. Ze heeft haar baan bij het schoonmaakbedrijf opgezegd.
De webwinkel houdt ze wel. Via die site is ze ook te boeken als ijsverkoper. ,,Ik ben soms als clown verkleed. Dat doe ik voor de kinderen, want dat vinden ze erg leuk."

Ze denkt nog vaak aan haar overleden vriendin. ,,Door haar is het eigenlijk allemaal begonnen.dit is een ode aan haar elke dag als ik instap gaat ze met me mee, mijn beschermengel Elsje.
Ik blijf haar altijd dankbaar."

Diana en Elsje


7 april 2010
huis aan huis Leeuwarden


rubriek Doorloper
In de krant
Ik heet…(+leeftijd) Diana van Ophemert 47 jaar geboren in Megchelen plaatsje in de Achterhoek. Woon nu bijna 20 jaar in Leeuwarden samen met partner en onze gezamelijke vriend Rocco de grijze roodstaart papagaai.
Een relatie? Samenwonend met Dukke.
Leeuwarden is voor mij….Niet mijn geboorte plaats maar het is de plek waar ik me thuis voel.
Als ik de baas van Leeuwarden was, dan…zou ik meer leuke evenementen voor de kinderen organiseren.
Vroeger ging ik altijd stappen in… in de Achterhoek en hier natuurlijk Cafe 't Hoekje waar ik Dukke heb leren kennen.
Als Cambuur wint, dan….Vind ik dat erg mooi voor ze maar heb zelf niet zoveel met voetbal.
Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was, dat was … Dat was op een buurjongetje in ons dorp op de lagere school.
De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… Lach elke dag het is geweldig de uitspraken die de kinderen hebben als ik met mijn busje onderweg ben.
En dat ik huilde ook….Ja zijn meerdere momenten maar het overlijden van mijn vader en mijn schoonmoeder vond dat het verdrietigste moment uit mijn leven.
Ik volg de verrichtingen van de gemeentebestuurders wel of niet omdat…niet echt ben altijd zo druk met werk en ijspaleisje.
Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is…Lees eigenlijk nooit eens een dik boek hou het bij Leeuwarder courant en Huis aan Huis.
Je kunt me wakker maken voor…Laat mij maar lekker slapen droom wel van een lekker ijsje.
Als ik niet in Leeuwarden woonde, dan…zou ik waarschijnlijk ergens in de Achterhoek wonen dicht bij mijn familie.
Ik zou graag de volgende persoon voor een lintje willen nomineren….Dukke hij was mijn steun en toeverlaat in de periode dat ik ziekenhuis in en uit ging.
En nu voor mij een motor achter Diana's IJspaleisje zonder hem zou ik het allemaal niet redden.
Wat ik vroeger altijd wilde worden is…Droomde altijd van een eigen onderneming.
En wat ik uiteindelijk geworden ben, is....Projectleidster voor schoonmaakbedrijf bij de popacademie en ben aktief als onderneemster Unique Diana's Design en natuurlijk Diana's IJspaleisje.
Hoogtepunten in mijn leven... zijn er genoeg, maar het begin van Diana's IJspaleisje is heel bijzonder.
Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is…dan pak ik even koffie en start de pc op en kijk gelijk of mijn kleine ijsvriendjes nog gereageerd hebben op mijn site of hyves vind dat helemaal geweldig. 

terug
omhoog
verder